“Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede. (…) Nu o să fac nominalizări acum (…). Discutăm în Guvern, toată problema este viteza (…) reformelor. Pentru că intenţie de schimbare şi de reformă există la toate cele trei partide din coaliţie, însă la chestiunea cum să arate viteza, fiecare pune acul altundeva pe cadran. Şi aici e de fapt discuţia, când şi câte din reformele pe care le-am propus (…) se întâmplă şi în ce ritm”, a declarat Barna joi seară, la Digi 24.
Un exemplu de întârziere a modificării legislaţiei din timpul guvernării anterioare îl reprezintă proiectul de lege privind vânzarea participaţiilor minoritare deţinute de stat la companii.
“Un proiect este cel legat de (…) blocarea vânzării participaţiilor minoritare ale statului, ceea ce ar fi permis capitalizarea unor companii publice, nu vorbim de vânzarea lor străinilor (…). S-a blocat în Parlament, am înţeles că au fost nişte voci din partea unor membri PNL care nu au mai vrut să fie supusă la vot (…). E un exemplu de reformă care ar fi trebuit să se întâmple, se va întâmpla la toamnă, dar am pierdut nişte luni”, a precizat vicepremierul.
El a mai dat ca exemple de întârziere a unor reforme desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfiinţarea pensiilor speciale sau alegerea primarilor în două tururi.
“Eu cred că în măsura în care vom reuşi să facem câteva din aceste reforme (…), eu cred că această coaliţie are toate premisele să ajungă în 2024, o coaliţie de guvernare care să modernizeze România”, a mai spus Dan Barna. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)
Citiţi şi:
Barna despre directorul CFR Călători: Oamenii trebuie judecaţi prin ceea ce fac