Trupele regale de artilerie din Londra, Edinburgh, Belfast şi Gibraltar şi de pe unele nave ale Marinei Regale, unde Philip a servit în timpul celui de-al doilea război mondial, au tras 41 de salve, cu o cadenţă de una pe minut timp de 40 de minute.
Foto: (c) ANDREW MILLIGAN / REUTERS
Tragerea salvelor de tun a fost difuzată online şi la televizor, iar publicul a fost încurajat să le urmărească de acasă.
Foto: (c) ANDREW MILLIGAN / REUTERS
Conform royal.uk, la Londra au fost folosite aceleaşi tunuri care au tras salve la nunta Majestăţii Sale Regina cu Ducele Edinburgh în 1947 şi la Încoronarea Reginei în 1953.
Foto: (c) Rebecca Naden / REUTERS
Salutul regal cu salve de tun este lansat din diferite locuri din Londra şi din Marea Britanie în ocazii speciale, precum aniversări sau zile de naştere. În Londra, salvele sunt trase de la Turnul Londrei şi, de asemenea, fie de la Hyde Park, fie de la Green Park, în funcţie de ocazie. Salutul de bază este de 21 de salve, dar în Hyde Park, de exemplu, se trag 20 de salve în plus pentru că este un parc regal.
Tradiţia salvelor de tun pentru a marca evenimente majore naţionale datează cel puţin din secolul XVIII. Există înregistrări istorice de salve care au avut loc în secolul XIV, când armele şi muniţiile au început să fie răspândite pe scară mai largă. Asemenea salve de tun au fost trase şi pentru a marca moartea reginei Victoria în 1901.AGERPRES/(AS – editor: Mariana Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)
Citeşte şi:
VIDEO Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă
Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă (fişă biografică)
Decesul prinţului Philip: Regatul Unit în doliu, evenimente publice anulate, aranjamente modificate pentru funeralii